Обновената жилищна сграда е блок №1 в ж.к. “Митко Палаузов“ и беше санирана със средства от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища. След приключване на строително-монтажните дейности на блока, вече 117 домакинства се ползват от напълно благоустроена сграда. Това е четвъртият саниран блок в Севлиево.

В своето приветствено слово кметът благодари на присъстващите жители на блока за проявеното търпение и инициативност, и отправи към тях пожелание за здрве и щастие в обновената сграда. На свой ред председателят на Сдружението на собствениците на блока Ради Гечев благодари от свое име и от името на всички живущи на общината и на изпълнителите на проекта за успешното и качествено реализиране на дейностите. Тържествен водосвет за здраве и благоденствие отслужиха отците Цонко и Димитър.

При санирането на сградата е поставена хидроизолация на покрива, подменени са козирките на терасите с нови хидропанели, улуци и покривни ламарини. На покривното пространство има поставена хидро и топло изолация. Поставена е пет камерна дограма и цялостно остъкляване. Почти всички тераси са усвоени към жилищната част. Подменено е вътрешното осветление на общите части с енергоспестяващи лампи. Входните врати са с алуминиев профил, с прекъснат термомост. На фасадата е поставена изолация EPS-100 мм. И цветна силикатна мазилка. Сред официалните гости на тържеството бяха заместник – кметовете на община Севлиево Калина Георгиева и Невена Тодорова, Лъчезар Софрониев – изпълнителен директор на фирмата ръководител на проекта „Еско инженеринг”, както и Атанас Кирилов управител на фирма „Билд-ма” ООД – главен изпълнител.